Sladký dýňový chlebíček - Moravia

Sladký dýňový chlebíček

Sladký dýňový chlebíček
Do 45 min + 1 h na vychlazení
4 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 350 g máslové dýně
  • — 350 g hladké mouky
  • — 350 g cukru
  • — 100 g másla Moravia
  • — 2 vejce
  • — 1 lžička mleté skořice
  • — 1 lžička muškátové oříšku mletého
  • — 150 ml Farmářského mléka Moravia
  • — 1 lžička kypřícího prášku do pečiva nebo jedlé sody
  • — hrst hrozinek
  • — 30 g dýňových semínek a vlašských ořechů na posypání

Postup přípravy

Ve velké míse smíchejte sypké suroviny a promíchejte.

K sypkým surovinám přidejte tekuté ingredience, znovu důkladně promíchejte.

Na jemném struhadle nastrouhejte oloupanou máslovou dýni zbavenou semínek a rozinky. Vše opět důkladně promíchejte a vlijte do předem vymazané formy na biskupský chlebíček.

Pečte na 170 stupňů asi 30-40 min, kontrolujte vpichem špejle. Vychladlé vyklopte a podávejte s kávou, čajem, nebo sklenicí mléka.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top