Salát z červené řepy s mozzarella perličkami | Bohemilk.cz

Salát z červené řepy s mozzarella perličkami

Salát z červené řepy s mozzarella perličkami
Čas
Do 30 min + 1 h na vychlazení
Čas
2 porce
Čas
Sdílet recept
Čas
Tisknout recept

Ingredience

  • 3 ks syrové červené řepy
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL vinného octa
  • sůl a pepř
  • 1 lžička cukru
  • špetka sušeného česneku
  • hrst čerstvého koriandru
  • mozzarella perličky

Postup přípravy

Troubu si rozehřejeme na 200°C. Mezitím řepu očistíme a nakrájíme na plátky či kostičky, tvar je na každém z nás. Rozložíme na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, přikryjeme alobalem a necháme péct po dobu asi 20 minut. V průběhu budeme řepu kontrolovat a otáčet.

Zatímco máme řepu v troubě, připravíme si zálivku. V míse smícháme dvě lžíce vinného octa, lžíci olivového oleje, špetku sušeného česneku, sůl, pepř a cukr.

Zchladlou upečenou řepu pokapeme zálivkou a necháme v lednici přibližně hodinu odpočinout.

Servírujeme posypané mozzarella perličkami a čerstvým koriandrem.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top