Red Velvet Cake | Bohemilk.cz

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake
Čas
Do 30 min + 45 min pečení
Čas
12 porcí
Čas
Sdílet recept
Čas
Tisknout recept

Ingredience

  • 375 g hladké mouky
  • 170 g másla (+2 PL do krému)
  • 375 g cukru krupice
  • 360 ml podmáslí
  • 20 g kakaa
  • 3 vejce
  • 1/2 čl soli
  • 1,5 čl vinného octa
  • 1,5 čl sody
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 2 čl vanilkového extraktu (1 čl těsto, 1 čl krém)
  • 1 sáček červeného barviva
  • 250 g měkkého tvarohu (v alobalu)
  • 100 g cukru moučka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 dcl citrónové šťávy
  • kůra z 1 citrónu

Postup přípravy

Dortový korpus

Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si kulatou dortovou formu o průměru cca 23 cm, kterou vyložíme pečícím papírem. Ten k formě hezky přilne, když jednu jeho stranu navlhčíte.

V míse smícháme 375 g hladké mouky, 20 g kakaa na vaření, půl lžičky soli a 2 lžičky prášku do pečiva. Tuto sypkou směs odložíme stranou a ve větší míse prošleháme 170 g másla pokojové teploty s 375 g cukru krupice a s 3 celými vejci.

Do menší mističky nebo hrnečku odlijeme část podmáslí a smícháme jej s červeným potravinářským barvivem. My jsme použili barvivo v prášku (zakoupeno v drogerii). Pro sytou červenou barvu bylo vhodné použít celé balení 5 g, které je podle návodu určeno na 6 kg hmoty. K dobře promíchanému základu bez hrudek, přilijeme zbytek podmáslí (celkem 360 ml).

Do mísy s máslovou pěnou střídavě přimícháváme sypkou moučnou směs a obarvené podmáslí. Vše řádně prošleháme.

Přidáme lžičku vanilkového extraktu. V malé misce smícháme 1,5 lžičky vinného octa a 1,5 lžičky jedlé sody, zašleháme do těsta.

Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 45 minut (dokud špejli zapíchnutou do těsta nevytáhneme suchou – těsto se na ni nelepí).

 

Tvarohový krém

Smícháme 250 g tvarohu v alobalu (má pevnější konzistenci než vaničkový a bude na dortu lépe držet) se 100 g moučkového cukru, 100 ml citrónové šťávy, kůrou z jednoho citrónu a 2 polévkovými lžícemi másla. Po prošlehání přidáme lžičku vanilkového extraktu a postupně zašleháme 100 ml smetany 33%. Krém uložíme do ledničky, než se dopeče korpus.

 

Zdobení

Hotový korpus rozkrojíme a namažeme částí krému. Druhou část krému použijeme na vršek dortu. Po uležení podáváme.

Množství krému dolaďte dle vlastních preferencí. Je chuťově výrazný, ale někdo má raději silnější vrstvu.

Dobrou chuť!

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top