Rakvičky se šlehačkou Moravia - Moravia

Rakvičky se šlehačkou Moravia

Rakvičky se šlehačkou Moravia
Do 1,5 hodiny
4 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 150 g cukru moučka
  • — 120 g cukru krupice
  • — 1 balíček vanilkového cukru
  • — 2 ks vejce
  • — 7 ks žloutku
  • — 2 lžíce másla na vymazání formiček
  • — 1 balení Smetany na šlehání 33 % od Moravia

Postup přípravy

1. Rozpuštěným máslem pečlivě vymažeme připravené formičky na rakvičky.
2. V míse pak utřeme cukr a žloutky, vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem a vejcem. Směsí, která má správnou konzistenci a je bílá, pak plníme formičky asi do poloviny, při prvním pokusu můžeme zkusit i méně. Naplněné formičky na rakvičky naskládáme na plech a pečeme pozvolna v předehřáté troubě na cca 120 °C. Nakonec v troubě necháme ještě dosušit při stažení na cca 80 °C. Upečené a vychladlé rakvičky opatrně vyklopíme z formiček.
3. Rakvičky podáváme s čerstvě vyšlehanou šlehačkou Moravia.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové

Soutěž Panýr

Top