Jestli ještě neznáte tento recept na sladké knedlíky z toustového chleba, musíte ho vyzkoušet. Nadchne vás, zaručeně. Kromě fantastické chuti je i snadný. A ještě jeden benefit – při tvoření knedlíčků se vám těsto nebude lepit na ruce. Nemusíte si je ani máčet ve vodě ani posypávat moukou. Prostě se nelepí (důkaz na videu) 🙂
Plátky světlého toustového chleba zbavíme okrajů a nastrouháme. Ano, nastrouháme. Na běžném struhadle nahrubo (jako na okurkový salát). Jde to vcelku snadno. V míse k toustovému chlebu přidáme rozpuštěné máslo a 2 žloutky. Promícháme a přidáme tučný tvaroh. A tady pozor – tvaroh v alobalu. Nepoužívejte vaničkový, je tekutější a těsto bude hned jiné. Po zapracování tvarohu přidáme moučkový cukr a polohrubou mouku. Těsto propracujeme a dáme na 15 min odpočinout do ledničky. Mezitím si připravíme ovocnou polevu – zkrátka rozmačkáme ovoce s cukrem.
Z vychlazeného těsta tvoříme knedlíčky o průměru cca 4 – 5 cm. Vložíme je do osolené vroucí vody. Poté co vyplavou povaříme ještě zhruba 10 minut. Vždy raději jeden rozkrojíme a přesvědčíme se, že je hotový i uvnitř.
Uvařené knedlíky polijeme zakysanou smetanou (tu můžeme také trochu přisladit) a rozmačkaným ovocem. Na závěr posypeme hrudkovým (případně tvrdým nastrouhaným) tvarohem.
Dobrou chuť!