Ořechovo-jablečná bábovka - Moravia

Ořechovo-jablečná bábovka

Ořechovo-jablečná bábovka
Do 60 minut
1 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 100 g velkých rozinek, propláchnutých + cca 100 ml rumu nebo brandy
  • — 225 g másla, změklého + na vymazání
  • — 200 g třtinového cukru
  • — 4 střední vejce pokojové teploty
  • — 4 lžíce plnotučného Farmářského mléka Moravia
  • — 300 g hladké mouky
  • — 1 lžička jedlé sody
  • — 1 lžička kypřicího prášku
  • — 2 lžičky mleté skořice
  • — špetka soli
  • — 150 g vlašských ořechů
  • — 2 jablka, zbavená jádřince, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • — Na polevu:
  • — Hořká čokoláda na vaření
  • — 2 lžíce másla
  • — 50 g vlašských ořechů, nasekaných nahrubo

Postup přípravy

Rozinky zalijte v kastrůlku rumem nebo brandy, zahřejte těsně pod bod varu a nechte vychladnout. Pak sceďte a použijte do těsta. Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Formu na bábovku o průměru 25 cm vymažte rozpuštěným máslem. Ořechy rozmixujte v robotu najemno, jablka nakrájejte na kostičky a promíchejte společně s ostatními ingrediencemi.

Bábovku pečte 50 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde suchá. Upečenou bábovku nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyklopte.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s máslem a bábovku ji polijte. Ozdobit můžete ořechy.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top