Meruňkový koláč z podmáslí - Moravia

Meruňkový koláč z podmáslí

Meruňkový koláč z podmáslí
Do 15 min + 40 min pečení
12 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 200 g polohrubé mouky
  • — špetka soli
  • — 1 prášek do pečiva
  • — 100 g cukru krupice
  • — 2 vejce
  • — 50 g rozpuštěného másla
  • — 250 ml meruňkového podmáslí Moravia
  • — meruňky (čerstvé nebo kompotované)
  • — skořicový cukr

Postup přípravy

Sypké přísady (mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr) smícháme ve větší míse. Přidáme celá vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Dobře promícháme metlou. Vzniklou hladkou směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané pečící formy (kulaté s průměrem cca 26 cm). Poklademe meruňkami – dobře poslouží čerstvé, zásoba z mrazáku i kompotované. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 180 °C (klasické pečení) dorůžova.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové

Soutěž Panýr

Top