Kynuté buchty s tvarohem - Moravia

Kynuté buchty s tvarohem

Kynuté buchty s tvarohem
Do 1,5 hodiny
20 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 20 g droždí
  • — 200–300 ml mléka
  • — 50 g krupicového cukru
  • — 500 g hladké mouky
  • — sůl
  • — kůra ostrouhaná z 1 citronu
  • — špetka mleté vanilky
  • — 60 g rozpuštěného másla + asi 50 g na vymazání pekáče
  • — 1 žloutek
  • — 2 lžíce rumu
  • — 1 lžíce moučkového cukru + trocha na poprášení
  • — Náplň:
  • — 250 g tvarohu v alobalu
  • — 1 vanilkový cukr
  • — citrónová kůra z 1 citronu
  • — 40 g cukru moučka
  • — 1 žloutek

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijte asi 100 ml mléka, přidejte lžičku cukru a promíchejte. Počkejte, až se objeví bubliny.

Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte kůru, vanilku a zbytek cukru, žloutek, vychladlé máslo a vzešlé droždí. Postupně přidávejte zbylé mléko a vypracujte měkké těsto. Poprašte ho moukou a nechte hodinu kynout do dvojnásobných rozměrů.

Těsto rozválejte na asi centimetr silný plát a nakrájejte na čtverečky 5 × 5 cm. Rozdělte na ně náplň a vytvarujte buchty. V pekáči pak rozehřejte máslo, buchty v něm ze všech stran smočte a vyskládejte (spojem dolů) do řad.

Zapněte troubu na 180°C. Buchty nechte v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a pak je dejte do trouby. Po deseti minutách trochu snižte teplotu a buchty deset až patnáct minut dopékejte. Ještě horké je pokropte rumem smíchaným s cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé buchty pocukrujte.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty
Top