Jarní nádivka s kopřivami - Moravia

Jarní nádivka s kopřivami

Jarní nádivka s kopřivami
Do 45 minut
4 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 6 vajec
  • — 250 ml Farmářského mléka Moravia
  • — 8 rohlíků, nakrájených na kostičky
  • — velká hrst čerstvých kopřiv
  • — hrst petrželky
  • — 400 g uzené krkovičky
  • — špetka muškátového oříšku
  • — sůl
  • — pepř
  • — sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
  • — máslo Moravia

Postup přípravy

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky rozmíchejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva. Nechte chvíli stát a předehřejte troubu na 180 °C. Kopřivy spařte horkou vodou. Pak je společně s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte plátky másla a pečte 20–30 minut dozlatova.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top