Dýňové muffiny | Bohemilk.cz

Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

Ingredience

  • 175 ml slunečnicového oleje
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 300 g nastrouhané dýně (hokkaido, máslová, nebo muškátová)
  • hrozinky
  • 1 lžíce rumu (na namočení hrozinek)
  • 2 lžičky skořice
  • 200 g celozrnné špaldové mouky (použít můžete i hladkou bílou)
  • 2 zarovnané lžičky jedlé sody
  • 250 ml 33% smetany na šlehání Moravia

Postup přípravy

1. Nejprve propláchněte hrozinky a zalijte je rumem, nechte odpočívat. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Ve velké misce prošlehnete tekuté ingredience. Zvlášť smíchejte všechny sypké ingredience a přidejte je k těm tekutým.

3. Přidejte nastrouhanou dýni a rumem nasáklé hrozinky. Důkladně promíchejte a naplňte těsto do formiček na muffiny, předem vymazaných máslem nebo sádlem a vysypaných hrubou moukou.

4. Pečte asi 25 min na 180 °C. Hotové nechte vychladnout.

5. Vychladlé muffiny ozdobte ušlehanou smetanou.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top