Dýňová bábovka bez lepku - Moravia

Dýňová bábovka bez lepku

Dýňová bábovka bez lepku
Do 20 min + 45 min pečení
1 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 150 g másla Moravia
  • — 300–350 g dýně (nastrouhané na hrubém struhadle)
  • — 1 lžíce skořice
  • — 3 vejce
  • — 150 g cukru moučka
  • — 1 vanilkový cukr
  • — 300 g bezlepkové samokypřicí směsi
  • — špetka soli
  • — 4 lžíce oleje

Postup přípravy

Nejprve si nastrouháme dýni (máslová, hokaido nebo jiná). Do nastrouhané dýně nalijeme 4 lžíce oleje a necháme odležet. Celá vejce vyšleháme s cukry a rozpuštěným máslem do pěny, přidáme nastrouhanou dýni s olejem a opatrně přimícháme mouku se solí a skořicí. Touto směsí naplníme bábovkovou formu, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou moukou. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.

Recept připraven ve spolupráci s Bezlepkově – Vladěna Halatová

Použité produkty

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové
Top