Citrónové muffiny z podmáslí - Moravia

Citrónové muffiny z podmáslí

Citrónové muffiny z podmáslí
Do 15 min + 30 min pečení
8 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 150 g polohrubé mouky
  • — 75 g cukru krupice
  • — 50 g másla
  • — 150 ml podmáslí černý bez / citron
  • — 1 vejce
  • — 1/2 prášku do pečiva
  • — špetka soli
  • — citrónová kůra
  • — čoko-kousky

Postup přípravy

Osvěžující citrónová chuť a vláčná konzistence díky podmáslí. Muffiny zabodují jako snídaně, svačinka i dezert.

Uvedené ingredience vystačí na 8 muffinů.

Nejdříve promícháme sypké přísady … tedy mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Poté přimícháme postupně rozpuštěné máslo, celé vejce a ochucené šlehané podmáslí. Nakonec přidáme citrónovou kůru z poloviny citrónu (nejlépe chemicky neošetřeného, pouze žlutou část… bílá je nahořklá) a kousky čokolády. Vláčnou hmotou plníme košíčky do 2/3 výšky. Na závěr ještě posypeme čoko-kousky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C, zhruba 30 minut (dokud špejli zapíchnutou do těsta nevytáhneme suchou – těsto se na ni nelepí).

Místo kousků čokolády do těsta můžete použít rozinky, kandované ovoce nebo ořechy.

Dobrou chuť 🙂

Citrónové muffiny z podmáslí příprava plech

Citrónové muffiny z podmáslí upečené

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové

Soutěž Panýr

Top