Budapešťská pomazánka podle Petry Burianové - Moravia

Budapešťská pomazánka podle Petry Burianové

Budapešťská pomazánka podle Petry Burianové
Do 45 minut
4 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 2 červené papriky
  • — 2 lžíce oleje
  • — 250 g tvarohu v hliníkové fólii Moravia
  • — 5 lžic Farmářského mléka Moravia
  • — 1 rovná lžička plnotučné hořčice
  • — sůl
  • — ½ lžičky drceného kmínu
  • — ½ cibule
  • — 1 rovná lžíce sladké mleté papriky

Postup přípravy

Papriky očistíme, vyndáme semeníky a nakrájíme podélně na čtvrtiny. Na plech si dáme pečicí papír, položíme kousky paprik a zakápneme olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 45 minut. Čas od času otočíme, propícháme vidličkou. Papriky jsou správně upečení pokud jsou měkké s černými flíčky.

Jeden plátek papriky odložíme. Ostatní oloupeme od slupky a necháme vychladnou. Tvaroh ušleháme s kořením, solí, hořčicí a pečenými paprikami. Podle konzistence můžeme přidat až 5 lžic mléka. Ručně vmícháme najemno nasekanou cibulku.

Podáváme na chlebu či bagetě dozdobené pečenou paprikou a cibulkou nebo pórkem.

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové

Soutěž Panýr

Top