Bezlepkový mazanec - Moravia

Bezlepkový mazanec

Bezlepkový mazanec
Do 45 minut
4 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 250 g tvarohu jemného v hliníkové fólii Moravia
  • — 2 vejce celá
  • — 5 lžic cukru krystal
  • — špetka soli
  • — 1 vanilkový cukr
  • — 250 g bezlepkové samokypřicí směsi
  • — hrst rozinek
  • — lžíce rumu (na namočení rozinek)
  • — plátky mandlí (na posypání)
  • — celé rozšlehané vejce (na potření)

Postup přípravy

V míse vyšleháme vejce s cukry do pěny, přimícháme tvaroh, sůl a mouku. Pak přimícháme rozinky namočené v rumu. Z hladkého těsta vytvoříme bochánek. Pro snadnější tvarování si ruce před tvarováním mírně namokříme. Vytvarovaný bochánek vložíme na plech vyložený pečicím papírem nebo do titanového hrnce, který nemusíme vymazávat a udrží nám tvar. Bochánek potřeme vejcem a posypeme plátky mandlí. Na spodek trouby vložíme pekáč s horkou vodou, necháme po celou dobu pečení. Pečeme při 180 °C asi 20 minut do světle růžova. Pokud si nejsme jisti, zda je upečen, zkusíme píchnout špejlí. Pokud se těsto nelepí, mazanec je hotový.

Dobrou chuť.

Recept připraven ve spolupráci s Vladěnou Halatovou, Bezlepkově – Blog o bezlepkovém vaření a pečení (bezlepkove.com

 

Použité produkty

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové

Soutěž Panýr

Top