Bezlepkový jahodový dort - Moravia

Bezlepkový jahodový dort

Bezlepkový jahodový dort
Do 45 min + 1 h na vychlazení
1 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — Ingredience na korpus:
  • — 100g bezlepkové směsi
  • — 50g bezlepkové samokypřící směsi
  • — 80g másla Moravia
  • — 40g cukru moučka/ nebo jiného sladidla
  • — ½ sáčku vanilkového cukru
  • — 1 lžíce mléka Moravia
  • — 1 žloutek
  • — Tvarohová náplň:
  • — 250g tvarohu v alobalu Moravia
  • — 200g zakysané smetany
  • — 1 sáček jahodového pudinku
  • — 50g cukru moučka/ nebo jiného sladidla
  • — 2 lžíce pyré z jahod
  • — 2 lžíce jahodové marmelády
  • — Jahodové želé:
  • — 10 lžic jahodového pyré
  • — 400ml vody
  • — 1 sáček jahodového pudinku
  • — 2 lžíce cukru moučka
  • — Na zdobení: jahody

Postup přípravy

Na vále, nebo v robotu zpracujeme veškeré ingredience na korpus. Jakmile je těsto zpracované rozválíme ho pizza válečkem na pečící papír, který vložíme do kulaté formy. Nebo ho můžeme rukama vytvarovat do formy. Průměr formy 28cm, výška formy 3cm. Korpus vložíme do trouby na 180°C a 7 minut zapečeme. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. V míse smícháme veškeré ingredience (tvaroh, zakysanou smetanu, pudink, cukr, pyré z jahod), jahodovou marmeládu necháme na konec. Mírně zapečený korpus vytáhneme z trouby a rozetřeme na něj jahodovou marmeládu, na kterou rozetřeme připravený tvarohový krém. Na povrch tvarohového krému naneseme po lžičkách marmeládu. Vložíme do trouby opět na 180°C a dopečeme. Vytáhneme jakmile jsou okraje korpusu světle růžové a tvaroh upečený.
Dort necháme vychladnout a mezitím si nachystáme jahodové želé. V hrnci přivedeme k varu vodu rozmíchanou s jahodovým pyré a cukrem. Jak směs bude vařit přimícháme pudink rozmíchaný v malém množství vody a přilijeme, mírně vaříme cca 3 minuty. Odstavíme a promícháváme, jakmile je korpus s tvarohovou náplní vychladlý polijeme ho jahodovým pyré. Necháme mírně vychladnout a na pyré naskládáme jahody.
Recept připraven ve spolupráci s Bezlepkově – Vladěna Halatová

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina Grilování
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty Recepty pro děti Recepty dle Petry Burianové

Soutěž Panýr

Top