Bavorské vdolečky - Moravia

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky
Do 1 hodina 50 minut
10 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 50 g moučkového cukru
  • — 50 g másla
  • — 3 ks žloutky
  • — 500 g hladké mouky
  • — 30 g droždí
  • — 1/4 l mléka
  • — 2 lžíce rumu
  • — špetka soli
  • — špetka nastrouhané citronové kůry
  • — Na ozdobu:
  • — 300 g švestkových povidel
  • — 300 g Olešnického tvarohu v sáčku
  • — 250ml smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy

Tento recept pro nás připravila blogerka Češka z Česka a my se teď o něj s vámi podělíme. 🙂

V menší misce připravíme kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a lžíci mouky, promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Mezi tím co kvásek kyne, ve velké míse vyšleháme žloutky se změklým máslem. Přidáme ostatní ingredience, vzešlý kvásek a vypracujeme v hladké těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme cca 1 hod. kynout při pokojové teplotě.

Vykynuté těsto na pomoučeném válu vyválíme na tloušťku cca 1 cm a pomocí skleničky vykrájíme z těsta kolečka. Vykrojená kolečka necháme ještě asi 10 minut kynout. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, do koleček uděláme prstem důlek a postupně smažíme. Placičky vkládáme důlkem dolů.

Z obou stran usmažené vdolečky přemístíme na papírovou utěrku a necháme okapat. Na závěr už jen potřeme povidly, posypeme tvarohem a je to! 🙂

Dobrou chuť! 🙂

Ochutnejte také

Indické špízy na gril

Doba připravy: Příprava 15 min, naložení 2 hod, grilování 10 min

Nakládané sýry

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám Bezlepkové recepty
Top