Postupně přidáme vejce, vidličkou namačkané banány, podmáslí a vše promícháme.
Do druhé mísy nasypeme hladkou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a posekané vlašské ořechy. Vše promícháme.
Sypkou směs po částech vmícháváme do banánového základu.
Těsto vlijeme do formy na chlebíček (nebo třeba i do kulaté formy).
Pečeme na 180°C, zhruba 50 minut (dokud špejli zapíchnutou do těsta nevytáhneme suchou – těsto se na ni nelepí).
Z uvedeného množství jsme naplnily 2 formy na chlebíček o rozměru 22 x 10 cm. Jednu vrchovatě, jednu do poloviny.
Tento recept je jako dělaný na obměny. Přidat můžete rozinky, brusinky, čokoládové pecičky, maliny apod. Polovinu másla můžete nahradit arašídovým nebo mandlovým máslem. Zkrátka, banánový chlebíček má tisíc podob.
TIP
I zbylé slupky od banánů mohou dobře posloužit v domácnosti. Jsou prý výborným hnojivem, zabírají na bradavice, leští stříbro, odpuzují mšice… ale to už není naše parketa 🙂